Učenci 8. razreda in učiteljice vam pošiljamo lepe pozdrave iz Seče.

Prvi dan so se seznanili s pravili bivanja, delom v skupini, se ukvarjali s športom in naredili prve korake v svojih projektnih skupinah. Po večerji sledi film in počitek.

V torek so nas čakale nove dogodivščine.

Ena skupina je šla v Sečoveljske soline, druga v Strunjan skozi tunel in tretja s kolesi do hrvaške meje mimo Sečoveljskih solin. V prostem času in zvečer smo se dokazovali na igrišču pod reflektorji. Rezultat ni pomemben. Zmagale smo učiteljice. 🙂

V fotografski objektiv smo ujeli nekaj lepih doživetij.

Tretji dan je skupina “športnikov” šla peš do Pirana, kjer so imeli orientacijo, pogledali znamenitosti in se pogovorili o turizmu. Popoldne so pa veselo računali in prepisovali številke iz svojih “pametnih” ur. Seštevali so korake, kalorije … Skupina fotografov je šla do Sečoveljskih solin, kjer so nastale lepe fotografije. Tretja, skupina “zaščitenih območij”, pa je šla v strunjanski krajinski park.

Popoldne pa so imeli naravoslovni dan – Prva pomoč. Otroci obvladajo temeljne postopke oživljanja, povijanja, zaustavljanja krvavitev, imobilizacijo, zastrupitve, podhladitev … Urgenca je tu!

Večerjo si je treba zaslužiti.
Glave smo staknili skupaj in izračunali porabo energije.

Solinar na obisku
oživljanje “Štefke”
tudi imobilizacija nam gre zdaj super
Aaauuu, bolje noga kot glava!
Tudi glava je bila “poškodovana”
Kompletna oskrba

Naše bivanje tukaj se počasi zaključuje. Učenci bi želeli, da zapade kak meter snega, da ostanemo tukaj še preko vikenda. Bivalni pogoji so zelo dobri, hrana odlična, tako da jim prigrizkov še vedno ni zmanjkalo. Nekateri so rekli, da so pojedli toliko jabolk in drugega sadja kot še nikoli do zdaj.

Danes so šli skupina športnikov veslat po morju in zelo uživali. Dosegli so rekord – 1040 zavesljajev brez prestanka. Drugi skupini pa sta šli z avtobusom v Piran, kjer jim je bilo najbolj všeč v Muzeju školjk. Izvedeli so veliko zanimivosti.

Prispevek je tokrat oddan prej, saj sledi po večerji nepozabna zaključna zabava, kjer paparaci niso zaželjeni.

Peti dan so imeli otroci predstavitev. Vsaka skupina je predstavila svoje delo.

Ravnokar smo napolnili želodčke in počasi se bomo odpravili proti domu.

Naše bivanje tukaj se zaključuje. Bilo nam je lepo in se beremo ob kakšni drugi priložnosti.

Skupina zaščitenih območij
Solinar
Skupina razdalje
Fotografska skupina

Pohvaljena skupina