Eduroam (education roaming) je mednarodna federacija brezžičnih omrežij za uporabnike iz izobraževalne in raziskovalne sfere. Učenci in učitelji naše šole lahko uporabljate vsako brezžično omrežje Eduroam, v Sloveniji (http://www.eduroam.si) ali tujini (https://www.eduroam.org/). V federacijo so vključene ustanove v vseh državah EU, Islandiji, Hrvaški, Turčiji ter Avstraliji in nekaterih državah v Aziji.

Možnost brezplačnega dostopa do brezžičnega računalniškega omrežja Eduroam je na voljo za vse naše učence in učitelje. Tako dodeljeni dostop ni namenjen komercialni uporabi. Eduroam je del šolskega omrežja, ki je povezano v omrežje Arnes in evropski sistem, zato zanj veljajo enaka pravila kot za dostop do omrežja Arnes.

Za povezavo potrebujete uporabniški računmobilno napravo in ustrezno programsko opremo. Za dodelitev uporabniškega računa se obrnite na pomočnika ravnatelja –  mag. Uroš Rozina (uros.rozina@oszalog.si).

Podrobna navodila za namestitev najdete na naslovu  www.eduroam.si in Arnes (podrobna navodila za posamezen OS)

Po začetni nastavitvi vaše mobilne naprave in programske opreme se bo vaša naprava samodejno povezala v brezžično omrežje domače ali katere koli druge ustanove, vključene v ta projekt.