Spoštovani,
danes je Mednarodni dan boja proti otroškemu raku, zato smo zadnji teden tudi na naši šoli namenili nekaj časa tej temi.

V Sloveniji imamo društvo Junaki 3. nadstropja, kjer so zbrani starši in mali junaki, ki želijo ozaveščati ljudi, naj se rakavih bolnikov ne izogibamo, ampak jih raje vprašajmo, kako so, se z njimi pogovarjajmo, otroci se naj z njimi igrajo (RAK NI NALEZLJIV!) … Sama bi želela, da bi me 8 let nazaj, ko sem sama bila to bitko, večkrat kdo poklical, me povprašal samo o vrememu, če že ne o čem drugem in se ne bal z mano pogovarjati. Nič ni narobe, če nimate besed. Se pa vsaj spomnite …

So pa lansko leto dosegli še nekaj, kar je zelo pomembno vsem nam staršem in otrokom – DA SMO LAHKO Z OTROKI V BOLNIŠNICI BREZPLAČNO DO NJIHOVEGA 15. LETA (predtem samo do 6.), pri otrocih z rakom pa do 18. BRAVO! Predtem se je to bivanje plačevalo iz lastnega žepa.

Vse to in da bi lahko naredili še več za otroke, ki potrebujejo pomoč, se nam na šoli zdi zelo pomembno, da jim stojimo ob strani ter jim pomagamo:
SMS: JUNAKI5 na 1919, kjer doniramo 5 eur.
– Lahko se vpišete tudi v register krvomatičnih celic, kjer boste lahko pomagali rakavim bolnikom, če se boste ujemali. S tem rešite življenje!

Več načinov, kako jim pomagati, najdete na spletni strani:
Kako lahko pomagate?

Na spletni strani so tudi zanimive igre, ki jih lahko odigrajo vaši otroci:
Igra zlata pentlja

In še video o malih junakih, starših in junaških zvezdicah. Junaki 3. nadstropja – video

V imenu Društva in malih junakov se vam tudi mi zahvaljujemo!
OŠ Zalog