Učenci 4. b so v šolskem letu 2022/2023 sodelovali z bližnjim vrtcem Pedenjped. V sklopu predmeta slovenščina so se za nekaj ur odpravili v bližnjo vrtčevsko enoto Vrtnar. Štirim skupinam so učenci posamezno interpretativno brali zgodbe. Z navdušenjem so šolarji vsakokrat objeli svoje bivše vzgojitelje, bratce, sestrice ter prijatelje iz okolice. Vsak učenec je prebral slikanico za svojo skupino otrok ter izvedel dejavnosti pred, med in po branju. Pri tem so bili zelo ustvarjalni. Pripravili so jim gledališko predstavo, lov na zaklad, z njimi izdelovali lutke, barvali pobarvanke, risali, se gibali in še marsikaj. Predšolski otroci so jih vedno znova z zanimanjem poslušali in gledali, ko so sedeli v njihovem pravljičnem stolu in jim brali pravljice. Z velikim veseljem so sodelovali pri dejavnostih in odgovarjali na njihova vprašanja o razumevanju prebranega. Na koncu pa so se z njimi še poigrali, jih vprašali kako izgleda šola in z njimi spletli prav neverjetne vezi.

 

Med obiski v vrtcu se je porodila ideja, da tudi predšolski otroci pridejo na obisk v šolo, ki jo gledajo le od daleč in tako vidijo kam hodijo njihovi starejši prijatelji. Tako so v aprilu vse štiri skupine posamezno vrnile obisk. Šolarji so prevzeli vlogo vodičev in jih na vhodu pričakali z nasmehi. Pomagali so jim obuti copatke, jih peljali po razredni stopnji in jim povedali pravila v naši šoli. Peljali so jih na ogled učilnice, kjer jim je bilo najbolj zabavno risanje po veliki tabli in skakanje s fanti na terasi. Nato so jih peljali še v šolsko knjižnico, kjer jim je knjižničarka Jerneja prebrala in pokazala zanimive knjige. Najbolj pa so se veselili odhoda v šolsko telovadnico, kjer so skupaj s četrtošolci telovadili.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V maju, smo bili vabljeni na športno druženje na vrtčevsko igrišče v okviru Pedenjpedovih dnevov. V upanju, da naslednje leto spet izvedemo tak projekt, smo si še zadnjič pomahali v slovo.