Kako je dobro, ko vemo, kaj jemo, kajne?

S projektom želimo otroke vzpodbuditi za opazovanje narave, jih navdušiti, da preživijo čim več časa na prostem, jih seznaniti in razumeti, da nam narava lahko veliko nudi in nas veliko nauči. Ob raziskovanju in opazovanju rastlin in živali v naši okolici in šolskem vrtu se bomo učili živeti z naravo, se učili odgovornosti do okolja, poskrbeli za svoje zdravje …

Vse zgoraj našteto na naši šoli uveljavljata mentorici Alenka Klopčič in Veronika Kovač.

 

Projekt poteka pod vodstvom OŠ Zreče, ki so zapisali: “Na šolskem zemljišču bomo poiskali primerne prostore za ureditev gredic in jih skupaj z učenci pripravili in zanje skrbeli vse leto. Rastline bomo spremljali od semena do ploda, tako da si bomo pripravili v učilnici kotiček za vzgajanje rastlin, ki jih bomo ob primernem času presadili na šolski vrt. Skrbeli bomo za gredice, opazovali rast rastlin in skrbeli za njihovo »dobro počutje«. Morebitne škodljivce bomo zatirali na naraven način. Uživali bomo plodove, ki smo jih pridelali in si večkrat med letom pripravile zdrave obroke. Poskrbeli bomo tudi za sajenje medenih rastlin in zelišč. V primeru dela na daljavo bomo vzpodbujali vrtnarjenje doma. Dejavnosti izvajamo celo šolsko leto in jih ob koncu delimo s sodelujočimi šolami.

Ob samem izvajanju projekta pričakujemo, da se bodo učenci naučili nekaj osnovnih opravil na vrtu, predvsem pa spoznali vrednost narave in pomen samooskrbe. Prispevali bodo del k ohranitvi planeta Zemlje in osebnostno napredovali. Naučili se sprejemati odgovornost do sebe in drugih.”